Catalàcastellano

Pastel de Arroz con Leche

Escrito por 

 

   

Uns amics ens varen convidar a sopar. I com sempre a mi em toquen les postres. Tenia al cap fer aquest pastís però les receptes que trobava no m'acabaven de convèncer. Així que en vaig improvisar una. El resultat va ser prou bo. Per a la propera hi faré alguna modificació que ja us explico més endavant. Som-hi doncs.....   

INGREDIENTS:  

Per a la base
* Un paquet de galetes Maria
* Un rajolí de llet
* Una mica de mantega fosa
* Un rajolí de cafè
  

Per al pastís
* Un litre i mig de llet
* 200gr. d'arròs
* La pell d'una llimona
* Un pal de canyella
* 230gr. de sucre
* 70 gr. de mantega
* Mig litre de nata liquida
* 2 sobres de "cuajada" (jo n'hi vaig posar tres i va quedar una mica compacte, crec que amb dos serà suficient i quedarà més lleugera).
  

Necessitarem un motlle desemmotllable. Per preparar la base triturarem les galetes i hi afegirem la mantega fosa, el rajolí de llet i el de cafè. Quan tinguem una massa homogènia l'escamparem per la base del motlle. Jo sempre hi poso paer de forn al fons perquè al traslladar-lo a la plata que vulguem posar-lo sigui més fàcil.   

  

Seguidament ens posem a fer el pastís. Primer cal el.laborar l'arròs amb llet, cadascú de la manera que el fa habitualment. Jo en aquest cas l'he fet amb la Thermomix.  

Posem la papallona. Tirem tots els ingredients a dins del vas menys la mantega i el sucre. Programem 45 minuts 90º velocitat 1.
Afegim la mantega i el sucre i tornem a programar 10 minuts 90º velocitat 1. Ara ja tenim l'arròs amb llet preparat.
  

Afegim la nata i les dos sobres de "cuajada" a l'arròs amb llet i ho triturem fins que ens quedi ben fi. Seguidament ho portem al foc tot remenant fins que arrenqui el bull. Amb la TH. programem uns 10 minuts aproximadament 90º velocitat 4.   

Ara posem la barreja al motlle on hi tenim la base de galeta i ho deixem refredar.

   

Un cop fred ho posem a la nevera fins poc abans de servir que farem la decoració. Aquesta vegada l'hem fet amb una plantilla stencil i canyella en pols. En cas de no tenir-ne cap en podem improvitzar una amb paper. I aquest fou el resultat . . . 

Catieu 

 

 

   

Unos amigos nos invitaron a cenar. Y como siempre a mi me toca el postre. Llevaba tiempo con la idea de hacer este pastel pero todas las recetas que encontraba no me convencían del todo. Así que improvisé una. El resultado fue bueno pero la próxima vez haré algun cambio que ya os cuento más adelante. Vamos allá......  

INGREDIENTES:   

Para la base
* Un paquete de galletas Maria
* Un chorrito de leche
* Un poquito demantequilla fundida
* Un chorrito de café
  

Para el pastel
* Un litro y medio leche
* 200gr. de arroz
* La piel de un limón
* Un palo de canela
* 230gr. de azúcar
* 70 gr. de mantequilla
* Medio litro de nata liquida
* 2 sobres de "cuajada" (yo puse tres y quedó algo compacto, creo que con dos será suficiente y quedará más ligero).
  

Necesitaremos un molde desmoldable. Para preparar la base trituraremos las galletas y añadiremos la mantequilla fundida, el chorrito de leche y el de café. Cuando tengamos una masa homogénea lo repartiremos por la base del molde. Yo siempre pongo papel de horno en el fondo porque al trasladarlo a la plata que queramos ponerlo sea más fácil.  

  


   

 

Seguidamente nos ponemos a hacer el pastel. Primero prepararemos el arroz con leche, cada cual de la manera que lo hace habitualmente. Yo en este caso lo he hecho con la Thermomix.
 Ponemos la mariposa. Echamos todos los ingredientes adentro del vaso menos la mantequilla y el azúcar. Programamos 45 minutos 90º velocidad 1.
Añadimos la mantequilla y el azúcar y volvemos a programar 10 minutos 90º velocidad 1. Ahora ya tenemos el arroz con leche preparado.
Añadimos la nata y los dos sobres de "cuajada" al arroz con leche y lo trituramos hasta que nos quede bien fino. Seguidamente lo llevamos al fuego minetras vamos removiendo hasta que arranque el hervor. Con la TH. programamos unos 10 minutos aproximadamente 90º velocidad 4.
Ahora ponemos la mezcla en el molde dónde tenemos la base de galleta y lo dejamos enfriar.  

   

Una vez frío lo ponemos en la nevera hasta poco antes de servir que será cuando haremos la decoración. Esta vez lo hemos hecho con una plantilla stencil y canela en polvo. En caso de no tenerlo podemos improvisar una con papel. Y este fue el resultado. . . 

Catieu 

 

 

Leer 12490 veces Modificado por última vez en Domingo, 25 Agosto 2013 16:40

Comentarios   

 
0 #5 soft-7.com 19-06-2010 14:12
The information you provided is quite simple and clear for knowledge seeker. Thanks for your research anyways.
Citar
 
 
0 #4 campesina 12-02-2010 00:13
Tiene que estar riquísimo,
La presentación está muy lograda.
lo haré sin duda :-)
Citar
 
 
0 #3 Catieu 10-02-2010 17:53
Muchas gracias. M'alegra saber que os gusta. si lo probais ya me contareis que tal.
Una cosita, cunde mucho. Nosotros éramos seis y sobró un poco menos de la mitad.

Peton ets :)
Citar
 
 
0 #2 Laura 10-02-2010 17:01
Quina bona pinta aquest pastis!!
M'apunto la recepta, que es molt original!

Petonets!
Citar
 
 
0 #1 kairós 10-02-2010 13:39
Te ha quedado muy bonita la presentación. La probaré y te contaré
Citar